overnachten op het kasteeldomein van beervelde in een ontspannende en luxueuze setting.

PARK VAN BEERVELDE GESCHIEDENIS

Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Het wordt het hele jaar door onderhouden in functie van de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde die er half mei en half oktober plaatsvinden en tevens heel geliefd bij jonge koppels met trouwplannen, op zoek naar een sprookjesachtig kader. De basisidee is, op een relatief kleine oppervlakte, de elementen bijeenbrengen die men in een ideaal natuurlijk landschap zou willen zien: romantische vergezichten, glooiende weiden, de illusie van een opening in een groot bos, kronkelende paadjes, grillige waterpartijen, bruggetjes, sprookjesachtige gebouwen…

DRIE GEBOUWEN TREKKEN DE AANDACHT

1. DE VILLA

De villa werd gebouwd op de plaats waar vroeger het kasteel stond. In 1947 werd het kasteel (70 jaar na zijn constructie) gesloopt omdat het als weinig comfortabel beschouwd werd. Op de funderingen werd een eengezinswoning gebouwd die misschien in verhouding met de site is, maar intussen (60 jaar later) ook weinig comfortabel blijkt te zijn. In 1966 maakten Roger Raveel, Elias, Lucassen en Raoul De Keyser van de centrale gang die door de kelders loopt, een driedimensionaal kunstwerk waar de realiteit (de bezoekers bijvoorbeeld) en de schilderkunst onopgemerkt in elkaar overgaan.

2. HET KOETSHUIS

Het kasteelachtige koetshuis is een sfeervol geheel van gebouwen met Tudorstijlkenmerken rond een charmante binnenkoer. Men ziet waar vroeger de paarden en de koetsen stonden en waar destijds ook koeien werden gehouden. Nu vaa k het decor voor prachtige feesten en events.

3. HET PAVILJOEN

Veel bezoekers vragen zich af wat de functie van dit paviljoen is. Hoewel er documenten bestaan die bewijzen dat deze constructie ooit als poolhouse werd gebruikt, werd het gebouw waarschijnlijk enkel bedoeld als eyecatcher in het landschap.

UITSTAPJES EN ACTIVITEITEN IN OF ROND HET PARK VAN BEERVELDE

K

Kasteel van Laarne

de Movieguide “HEKSEN”

Fietsroutes (Kasteelroute en Azalearoute). Verhuur van fietsen mogelijk via partnership met Mobibikes uit Lokeren

K

Les Potagers de Thomas

Workshop Kruiden en Barbecue (onder voorbehoud wegens Corona maatregelen) – groepen van 20 met BBQ by Joël en dranken aan de bar Koetshuis

K

Windsurf / Paddle verhuur bij WVG Surfclub Beervelde

K

summer in the park

18 juni – 12 september

Strijk je neer met een boek onder een lindeboom, geniet van een drankje in de cosy lounge, geniet van de sfeer en muziek.

Meer info en programma: summerinthepark.be

www.parkvanbeervelde.be

Kortweg een magische plaats om te overnachten in een Tortiga Cabin!